top of page

BRUIDSTAARTEN

Wedding Cakes: Tekst

Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen!

Samen bepalen jullie hoe jullie ideale dag eruit mag gaan zien. En alles is goed, want het is dan ook JULLIE dag.

Misschien is een bruidstaart niet het eerste dat in je hoofd schiet, wanneer je start met het vormgeven van je bruiloft. De bruid is in haar hoofd bezig met de jurk, de locatie, de weg naar het altaar en het decor van de ceremonie.

En de bruidegom met zijn pak, de auto, de huwelijksreis.

Maar na jullie prachtige ceremonie, meestal tijdens de receptie, wil je dat er een bruidstaart staat die helemaal bij jullie stijl past. En daar help ik jullie heel graag bij.

Wedding Cakes: Over
Wedding Cakes: Citaat

"Jullie bruidstaart moet een weergave zijn van jullie stijlen en een combinatie van jullie smaken."

WhatsApp Image 2023-04-02 at 18.34.58.jpeg

Portfolio

Hieronder zijn een aantal voorbeelden te zien van bruidstaarten van mijn hand.

Wedding Cakes: Portfolio

Tarieven

Wat je vaak hoort, is dat een taart voor een bruiloft duurder is dan een taart voor een andere gelegenheid, alleen maar omdat er "bruids-" voor staat. Ik heb dit zelf ook gedacht toen ik ging trouwen en niet begrepen waarom het zo veel meer zou moeten kosten.

Totdat ik zelf bruidstaarten ging maken, veel te weinig rekende en al snel merkte dat ik mezelf tekort aan het doen was. Want nee, qua ingrediënten en decoraties zit er wellicht niet heel veel verschil in de kosten. Het verschil zit in de tijd. Niet alleen de tijd die aan de taart wordt besteed, maar ook de tijd voorafgaand aan het creëren van de taart. Er gaat nu eenmaal veel meer afstemming en communicatie gepaard met een bruidstaart dan bij een verjaardagstaart.

Ik probeer dan ook altijd tot een prijs te komen waarbij het bruidspaar altijd waar voor zijn geld krijgt en ik ook voldoende gewaardeerd word voor mijn expertise en tijd.

Ik reken met € 6,50 per persoon die van de taart zal gaan genieten. 

De prijs per persoon is exclusief producten die ik inkoop ten behoeve van de taart, bijvoorbeeld in de vorm van bijvoorbeeld bloemen, toppers en/of andere decoraties. Tevens exclusief bezorging en/of styling.

Wedding Cakes: Kop

Werkwijze

Wanneer jullie contact met mij opnemen voor een bruidstaart, zal ik voorstellen om eerst een Zoom call met elkaar in te plannen. Tijdens deze call maken we kennis met elkaar en hoor ik graag hoe jullie bruiloft eruit gaat zien. Daarnaast bespreken we natuurlijk jullie wensen voor de bruidstaart en wat ik jullie hierin kan bieden. Tevens nemen we de smaakopties met elkaar door en bespreken we de mogelijkheid om jullie gewenste smaken te proeven. 

Een proeverij werkt bij mij als volgt: jullie kiezen 3 smaakcombinaties die jullie willen proeven, zie ook de smaakopties hieronder. De proeverij vindt plaats in het Vesting Hotel in Naarden-Vesting, in een aparte ruimte (de bibliotheek), op een afgesproken moment doordeweeks en overdag. Hier zullen jullie de 3 taartjes proeven met koffie, thee of iets fris erbij. De keuze hoeft niet direct te worden gemaakt, wel zullen we natuurlijk bespreken hoe jullie de smaken ervaren. Een proeverij heeft een vaste prijs van € 60,-. € 25,- hiervan wordt weer in mindering gebracht op de prijs van jullie bruidstaart, wanneer jullie deze bij mij afnemen. Overgebleven taart nemen jullie natuurlijk lekker mee naar huis om nog eens na te proeven en genieten!

Is alles naar jullie wens en besluiten jullie inderdaad de taart door mij te laten maken, volgt er een aanbetaling van 50% om de optie van jullie datum in een definitieve reservering om te zetten. 

Zie ook de FAQ voor meer informatie rondom dit traject.

Wedding Cakes: Over

Smaakopties


Bij het kiezen van een bruidstaart ben je natuurlijk veel bezig met de buitenkant: hoe moet de taart eruit zien, prachtig passend bij jullie stijl en dag. Maar minstens zo belangrijk is de binnenkant! De smaak van de taart.

Alles dat bij Gooisch Gebak uit de keuken komt, is met veel zorg en aandacht bereid. Ik werk uitsluitend met verse ingrediënten en producten van de beste kwaliteit.

Voor je bruidstaart kies je uit onderstaande mogelijkheden een cakesmaak, een smaak voor de vulling en optioneel kun je extra’s toevoegen, zo veel als je wilt. Alle cake- en vullingsmaken zijn bij de basisprijs van de taart inbegrepen. Voor de toevoegingen geldt een prijs van € 5,- per stuk.

Cake


Vanille

Lemon

Lemon Poppy

Chocolade

Red Velvet

Kokos

Botercrème vulling


Vanille

Lemon

Chocolade

Cream Cheese

Witte Chocolade

Frambozen

Aardbeien

Caramel

Toevoegingen


Lemon Curd

Aardbeiencoulis

Frambozencoulis

Caramel drizzle

Verse aardbeien

Verse frambozen

Caramel crisp

Wedding Cakes: Lijst

FAQ

Hoe lang van tevoren moet ik een datum reserveren?

Dit is lastig te zeggen, omdat sommige data al een jaar van tevoren gereserveerd worden. Ik maak maar één bruidstaart per dag, zodat ik hier mijn onverdeelde aandacht aan kan geven. Het kan dus zo zijn dat jouw datum al gereserveerd is. Neem daarom zo vroeg mogelijk contact met mij op en dan kan ik jouw datum altijd voor je in optie zetten.

Kan ik je een plaatje sturen van een bruidstaart die ik graag wil?

Het is altijd prima om afbeeldingen met mij te delen van taarten die je aanspreken. Ik maak echter geen taarten na. Ik heb mijn eigen stijl van (bruids-)taarten maken en ik kom graag samen met jullie tot een ontwerp voor jullie droomtaart.

Wat voor bruidstaarten maak je?

Mijn taarten zijn gevuld en afgewerkt met American Buttercream in diverse smaken. Ik maak geen taarten met fondant of marsepein.

Uit welke smaken kan ik kiezen?

Zie hiervoor het overzicht met smaakopties.

Is het mogelijk om voor te proeven?

Natuurlijk, het is ontzettend belangrijk om vooraf te bepalen welke smaak jullie het lekkerste vinden voor jullie bruidstaart. Zie voor informatie hierover de sectie 'Werkwijze' hierboven op deze pagina.

Hoe werkt het met bezorging van de taart?

Ik bezorg de taart zelf en zet deze ook het liefst zelf neer op de plek waar deze moet komen te staan. Op deze manier kan ik garanderen dat hij veilig en wel op de gewenste plaats aankomt. Een uitzondering hierop is een hele warme temperatuur, waardoor de taart op de locatie na het vervoer eerst weer gekoeld moet worden. 

In principe bezorg ik de bruidstaart een half uur voordat jullie hem gaan aansnijden. Deze tijd is afhankelijk van weersomstandigheden en of de taart binnen of buiten geserveerd wordt. Ik bepaal de optimale tijd om de taart neer te zetten op basis daarvan.

Ik bezorg bruidstaarten tot maximaal een uur rijden vanaf Naarden. Zie ook informatie over de bezorgkosten hieronder. Een voorwaarde voor bezorging is een goede bereikbaarheid van de locatie en parkeergelegenheid voor de ingang. 

Wat zijn de bezorgkosten?

Ik reken € 12,50 voor het bezorgen en klaarzetten van de taart, binnen een straal van 30 minuten rijden (volgens Google maps). Daarbuiten komt er een toeslag bij, afhankelijk van de afstand.

Wanneer vindt de betaling plaats?

Zodra we in contact zijn over jullie bruidstaart, houd ik jullie datum in optie. Op het moment dat jullie besluiten om definitief bij mij te bestellen, zet ik de optie om in een reservering en stuur ik jullie een factuur voor 50% van het totaalbedrag. Wanneer het totaalbedrag nog niet duidelijk is, bedraagt de aanbetaling € 100,-. De factuur voor het restant volgt 1-2 weken voor jullie trouwdatum.

Waar moet een locatie rekening mee houden rondom de bruidstaart?

De locatie moet goed bereikbaar zijn met de auto. Idealiter staat er iemand van de locatie of een ceremoniemeester klaar om te wijzen waar de taart mag komen te staan. Bij warm weer kan het zijn dat de taart nog gekoeld moet worden, hier moet ruimte voor zijn in een koeling. 
Een taart kan niet lang buiten staan bij warm, heet en/of regenachtig of vochtig weer, al staat hij onder een overkapping. De lucht is dan warm of vochtig en dit heeft effect op het uiterlijk van de botercrème en eventueel op decoraties, zoals bijvoorbeeld water paper. Gooisch Gebak is niet verantwoordelijk voor waar een locatie de taart neerzet en in welke (weers)omstandigheden dit is. Na het moment van levering ligt de verantwoordelijkheid over de taart bij de locatie cq.  bij het locatie- of bruidspersoneel.

Wedding Cakes: FAQ

Contact

Ben je geïnteresseerd in een bruidstaart van mijn hand of heb je een vraag? Stuur mij dan een mail op onderstaand adres.
Ik kom dan zo snel mogelijk terug op je (aan)vraag.

Wedding Cakes: Contact
bottom of page